Eerste weddenschap? VERDUBBEL je winst bij UNIBET.BE!

Dries Mertens bevestigt pijnlijk verhaal over Anderlecht

Dries Mertens maakt nu al heel wat jaren furore bij Napoli maar weinig hadden gedacht dat hij dit niveau zou gaan halen. Mede vanwege zijn gestalte waren er weinig clubs overtuigt. Zo ook bij zijn eerste echt grote ploeg: RSC Anderlecht.

De Brusselaars waren echter wel overtuigd van zijn technische kwaliteiten en dus zou men hem groeihormonen hebben aangeboden. In een uitgebreid interview vroeg het weekblad Humo voor een bevestiging van die geruchten. “Op mijn 16de speelde ik met gasten als Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre. Zij waren ruim een kop groter dan ik. Uit tests bleek dat mijn lichaam achterliep op mijn leeftijd. Ze lieten me een categorie lager spelen, en toen kwam ook dat voorstel (van de groeihormonen, red.). Mijn ouders zijn er nooit op ingegaan”, klonk het.

Mertens zelf geloofde in eerste instantie ook niet dat hij het zou schoppen tot profspeler. “Ik heb altijd gedacht dat ik in derde klasse zou spelen, en dat zou combineren met een job in het onderwijs. Mijn papa was sportleraar, dat wilde ik ook worden. Maar toen kon ik naar Nederland en vroeg ik mijn ouders of ik me twee jaar lang alleen op het voetbal mocht concentreren. Dat is goed uitgedraaid, al had mijn mama het er moeilijk mee dat ik niet voortstudeerde. Toch zijn ze me blijven steunen, ook toen ik bij mijn transfer naar Utrecht voor het eerst een beetje geld kreeg.”

Het bericht Dries Mertens bevestigt pijnlijk verhaal over Anderlecht verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WOW! Eerste weddenschap? VERDUBBEL je winst BIJ UNIBET.BE!