Sofiane Hanni wint Ebbenhouten Schoen

0093a De trofee bekroont de beste Afrikaanse voetballer of speler van Afrikaanse origine uit de Jupiler Pro League. De 25-jarige aanvallende middenvelder van KV Mechelen bleef in de verkiezing de Ghanezen Nana Asare (AA Gent) en Frank Acheampong (RSC Anderlecht) voor. De Malinees Abdoulay Diaby (Club Brugge) en de Beniner Frédéric Gounongbe (Westerlo) vervolledigen de top vijf. Sofiane Hanni, die in 2014 het Turkse Osmanlispor inruilde voor KV Mechelen, kreeg de trofee uit handen van ex-Club Brugge-verdediger Nzelo Lembi. De Algerijn, de eerste op de erelijst, was dit seizoen goed voor zeventien doelpunten en…

Lees verder op Sportmagazine: Sofiane Hanni wint Ebbenhouten Schoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *